TARIEVEN

Tarieven Algemeen:

De Nederlandse Orde van Advocaten staat niet toe dat er gewerkt wordt op basis van ‘no cure no pay’, waarbij de betaling aan de advocaat volledig gekoppeld is aan het resultaat van de zaak / procedure. Op die wijze wordt voorkomen dat een advocaat een duidelijk kenbaar eigen belang krijgt bij de afloop van de zaak en dat belang wellicht stelt boven het belang van zijn cliënt. Het is wel toegestaan om de hoogte van het tarief af te laten hangen van de afloop van de zaak, mits er altijd een acceptabel minimum tarief gehanteerd wordt.

De Nederlandse Orde van Advocaten staat tevens toe dat advocaten de hoogte van hun tarief laten afhangen van ‘het belang van de zaak’ (bij een zaak met een groot belang betaalt u dus meer dan bij zo’n zelfde zaak met een lager belang), de ervaring van de advocaat (hoe gespecialiseerder, hoe duurder) en de spoedeisendheid van de zaak (hoe meer haast, hoe duurder).

Het toepassen van een ‘fixed fee’ (vaste betaling) is eveneens toegestaan, opnieuw mits er een redelijk minimumtarief aan ten grondslag ligt. Op die wijze kan een procedure, na inschatting door de advocaat, tegen een vast tarief gevoerd worden. Het toepassen van een fixed fee is meestal niet mogelijk bij complexe vorderingen/procedures.

De tarieven in de Nederlandse advocatuur verschillen enorm. Er wordt gewerkt met tarieven vanaf ongeveer Euro 125,- ex BTW per uur tot en met Euro 500,- ex BTW per uur. Advocaten zijn bepaald niet altijd inwisselbaar en er bestaan grote kwaliteitsverschillen tussen advocaten. Goedkoop is geen indicatie voor (gebrek aan) kwaliteit en ‘duur’ is dat eveneens niet. Zeker bij ‘grotere kantoren’ is het daarnaast niet ongebruikelijk dat er, al dan niet in het kader van een opleidingstraject, diverse advocaten aan uw zaak werken, ook als u daar niet om heeft gevraagd. Dat leidt in de regel tot oplopende kosten.

Tarieven bij Lexcellent

Lexcellent hanteert een standaardtarief van € 260,- ex BTW per uur en 5% kantoorkosten. Dat is niet goedkoop en niet duur. Bewust wordt gekozen voor een prijsstelling in het midden van de markt, terwijl de dienstverlening daar boven uit steekt. Er wordt bij Lexcellent niet gewerkt met toeslagen voor spoed en/of specialisatie. U weet dus waar u aan toe bent en u krijgt bij elke factuur een volledige specificatie van de tijd die aan uw zaak besteed is.

Geen derdenrekening , geen stichting beheer derdengelden

Lexcellent beschikt bewust niet over een stichting beheer derdengelden en/of over een derdenrekening. Het is dus niet mogelijk (derden)gelden in beheer van Lexcellent te geven of betalingen via Lexcellent naar een derde over te (laten) maken.

Vragen over de tarieven? Bel of mail vrijblijvend!